Om os

Århus Karate Skole

Formålet med at træne karate i vores klub er først og fremmest at udvikle sig til at blive en helstøbt karateka (karateudøver), som både besidder de nødvendige fysiske, tekniske og mentale egenskaber.

 

I Århus Karate Skole modtager vi alle mennesker lige uanset hudfarve og religion, for hos os eksisterer et helt andet hierarki end i den virkelige verden - det karatemæssige hierarki er bestemt af bæltefarve og betyder, at den højestgraduerede altid har det sidste ord at skulle have sagt. Dette lægger vi en stor ære i at bibeholde, for karate er både en sport, som man skal have det sjovt med, men også en kampsport, der i de forkerte hænder kan bruges til at udøve magt med.

 

Voldsmænd bliver ikke tolereret i Århus Karate Skole, og klubbens høje grad af disciplin betyder, at den type mennesker hurtigt bliver sorteret fra.

 

Nye medlemmer opbygges først og fremmest fysisk for at kunne klare den tekniske side af karaten - træningen tager tid og kan forekomme hård, men den er ens for alle uanset alder og bæltefarve og er nødvendig for den fortsatte udvikling af karateka'en.

 

Den rent tekniske kulmination af træningen er for mange at blive Shodan eller sort bælte, men for nogle starter karaten først for alvor her. Karate er et livslangt studium som kan udøves af alle uanset alder, og træningen har også fordele udenfor klubbens rammer.

 

Er man i god fysisk form, er man også mentalt stærk - både i karaten, på jobbet eller i skolen og derhjemme. Derfor forsøger Århus Karate Skole at opbygge alle medlemmer, nye som gamle, til at kunne klare næsten hvad som helst gennem karatedoen.

 

Samtidig spiller selvforsvar en vigtig rolle i klubbens træning, fordi vi gerne vil have, at vores medlemmer kan begå sig mod eventuelle overfaldsmænd og dermed føle sig sikre i en til tider usikker hverdag.

 

Træningen i Århus Karate Skole er hård men også både sund og sjov, og vil påvirke udøveren i den rigtige retning hele livet.

 

 

Lene Fabricius, Chefinstruktør, 5 Dan