Nyheder

Nyheder

Så er der et nyt pensum klar:

- af Kim Andersen [Marts 2024]


Klubbens graduerings pensum har fået en ordentlig overhaling, og kan downloades fra hjemmesside. Graduerings pensum for højere graden en 1. dan, og f.eks i udlandet kan være forskelligt - spørg i klubben.


Ny sortbælte i Århus Karate Skole

- af Kim Andersen [November 2023]


Efter mange års træning er det lykkedes Kim Andersen at erhverve Shodan graden. Det viser at man trods en vis alder godt kan kæmpe sig frem til at få det sorte bælte. Tak til alle der har bidraget til træningen gennem årene.Århus Karate Skole får ny chefinstruktør

- af Kim Andersen [Maj 2023]


Chefinstruktør igennem 30 år og medlem af Aarhus Karate Skole igennem de sidste 40 år Sensei Henning Gudmundsen har 1. april 2023 overladt Chefinstruktørtitlen til Lene Fabricius, der i samarbejde med Brian Thomsen, Chris Olsen og René Rasmussen vil varetage undervisning af voksenholdet fremover.


Sensei Henning er pr. 1. april udnævnt til livslangt æresmedlem af Aarhus Karate Skole og vil forsat stå for den ugentlige kamptræning om lørdagen og stå til rådighed for sparring til den nye trænerstab.


Sensei Henning har igennem årtier været eneansvarlig for klubbens positive udvikling og succes og vi kan takke ham for alle de mange medlemmer, der d.d. er indehaver af det sorte bælte. Sensei Henning har altid været meget dedikeret til karatens originale orientalske ånd, hvor disciplin, ihærdighed og mental og fysisk styrke er nogle af kendetegnene.


Vi vil i trænerskaben gøre vores bedste for at videreføre de gode og vigtige traditioner, der gør, at vi er en traditionel karateklub, der træner både kihon, kata og kumite og i Sensei Hennings hårde, men retfærdige ånd.


Hermed en kæmpe tak til den ubeskrivelige gode indsats Sensei har gjort for klubben igennem så mange år.Århus Karate skole fylder 50

- af Kim Andersen [December 2019]


Århus karate Skole fyldte i 2019 50 år. Det er rigtig meget for en sportsklub, og sansynligvis den længst eksisterende karateklub i Århus, måske i Danmark.


Lidt Historie (de først 50 år)

Århus Karate Skole blev grundlagt i 1969, og blev kort tid senere overtaget af Sensei Torben Vandrup, som i mange år var den drivende kraft i klubben. I starten trænede man stilarten KYUKUSHIN-KAI, der var baseret på stor fysisk kraft i teknikkerne, og kampformen var Knockdown.

Op gennem 80'erne, da danskernes interesse for karate toppede, fik klubben flere hundrede nye medlemmer ved hvert optag. Da der slet ikke var plads til så mange medlemmer, lagde trænerne et ekstremt højt fysisk pres på begynderne, hvilket resulterede i at kun de stærkeste fortsatte træningen. I dag har klubben ca. 50 aktive medlemmer, og de fysiske krav ligger på et niveau, hvor de fleste kan være med og få et godt udbytte af træningen.

Århus Karate Skole har høstet mange flotte placeringer i turneringskarate gennem årene, blandt andet i Danske Hold Mesterskaber for grader under sort bælte, Individuelle Danske Mesterskaber Junior / Senior, Nordiske Mesterskab individuelle / hold og medaljer ved Europa Mesterskaber.

Der har igennem årene været flere udøvere fra Århus Karate Skole på forskellige landshold i Dansk Karate Forbund og for Dansk Wado Kai - (stilarten).

Fra ca. 1978 til 1989 trænede klubbens sort bælter under flere WADO-KAI Instruktører i forbindelse med Kumite træninger i ind- og udland. I 1990 besluttede man at skifte stilart. WADO-RYU Karate var det naturlige valg for Århus Karate Skole.

Stilarten WADO-RYU er en flot, teknisk betonet stilart, hvor det ikke alene er den fysiske styrke, der er afgørende, men også kroppens bevægelse i teknikken. Det er lykkedes Århus Karate Skole at forene de store fremtidsperspektiver i WADO (organisationsmæssigt og teknisk) med den stærke arv fra KYUKUSIHIN-KAI, som er i skolen. Århus Karate Skoles instruktør bliver med rejser i ind og udland løbende opdateret i stilarten wado-ryu, netop for at opretholde et højt teknisk niveau. Se billeder fra festdagen under billeder.