Nyheder

Nyheder

Gradueringer december 2019

- af Kim Andersen [Januar 2020]


Så har der igen været graduering, og Århus Karate Skole har igen lagt 5 dan grader til puljen af grader, heriblandt to nye sortbælter og to tredie danner, og en anden dan. Nedenfor ses et udsnit af em der graduerede i December:

Der optages nye medlemmer på børneholder Januar 2020

- af Rene Rasmussen [December 2019]


Århus Karate skole er igen klar til at modtage nye medlemmer på børneholdet og slår dørene op for den første træning tirsdag d 7 januar 2020. Du møer blot op i almindeligt tæningstøj, og gerne et karter før træningen starter - altså 16:45.Århus Karate skole fylder 50

- af Kim Andersen [December 2019]


Århus karate Skole fyldte i 2019 50 år. Det er rigtig meget for en sportsklub, og sansynligvis den længst eksisterende karateklub i Århus, måske i Danmark.


Lidt Historie (de først 50 år)

Århus Karate Skole blev grundlagt i 1969, og blev kort tid senere overtaget af Sensei Torben Vandrup, som i mange år var den drivende kraft i klubben. I starten trænede man stilarten KYUKUSHIN-KAI, der var baseret på stor fysisk kraft i teknikkerne, og kampformen var Knockdown.

Op gennem 80'erne, da danskernes interesse for karate toppede, fik klubben flere hundrede nye medlemmer ved hvert optag. Da der slet ikke var plads til så mange medlemmer, lagde trænerne et ekstremt højt fysisk pres på begynderne, hvilket resulterede i at kun de stærkeste fortsatte træningen. I dag har klubben ca. 50 aktive medlemmer, og de fysiske krav ligger på et niveau, hvor de fleste kan være med og få et godt udbytte af træningen.

Århus Karate Skole har høstet mange flotte placeringer i turneringskarate gennem årene, blandt andet i Danske Hold Mesterskaber for grader under sort bælte, Individuelle Danske Mesterskaber Junior / Senior, Nordiske Mesterskab individuelle / hold og medaljer ved Europa Mesterskaber.

Der har igennem årene været flere udøvere fra Århus Karate Skole på forskellige landshold i Dansk Karate Forbund og for Dansk Wado Kai - (stilarten).

Fra ca. 1978 til 1989 trænede klubbens sort bælter under flere WADO-KAI Instruktører i forbindelse med Kumite træninger i ind- og udland. I 1990 besluttede man at skifte stilart. WADO-RYU Karate var det naturlige valg for Århus Karate Skole.

Stilarten WADO-RYU er en flot, teknisk betonet stilart, hvor det ikke alene er den fysiske styrke, der er afgørende, men også kroppens bevægelse i teknikken. Det er lykkedes Århus Karate Skole at forene de store fremtidsperspektiver i WADO (organisationsmæssigt og teknisk) med den stærke arv fra KYUKUSIHIN-KAI, som er i skolen. Århus Karate Skoles instruktør bliver med rejser i ind og udland løbende opdateret i stilarten wado-ryu, netop for at opretholde et højt teknisk niveau. Se billeder fra festdagen under billeder.