Historie

Historie


Århus Karate Skole blev grundlagt i 1969, og blev kort tid senere overtaget af Sensei Torben Vandrup, som i mange år var den drivende kraft i klubben. I starten trænede man stilarten KYUKUSHIN-KAI, der var baseret på stor fysisk kraft i teknikkerne, og kampformen var Knockdown.

Op gennem 80'erne, da danskernes interesse for karate toppede, fik klubben flere hundrede nye medlemmer ved hvert optag. Da der slet ikke var plads til så mange medlemmer, lagde trænerne et ekstremt højt fysisk pres på begynderne, hvilket resulterede i at kun de stærkeste fortsatte træningen. I dag har klubben ca. 100 aktive medlemmer, og de fysiske krav ligger på et niveau, hvor de fleste kan være med og få et godt udbytte af træningen.

Århus Karate Skole høstet mange flotte placeringer i turneringskarate gennem årene, blandt andet i Danske Hold Mesterskaber for grader under sort bælte, Individuelle Danske Mesterskaber Junior / Senior, Nordiske Mesterskab individuelle / hold og medaljer ved Europa Mesterskaber.

Der har igennem årene været flere udøvere fra Århus Karate Skole på forskellige landshold i Dansk Karate Forbund og for Dansk Wado Kai - (stilarten).


Fra ca. 1978 til 1989 trænede klubbens sort bælter under flere WADO-KAI Instruktører i forbindelse med Kumite træninger i ind- og udland. I 1990 besluttede man at skifte stilart. WADO-RYU Karate var det naturlige valg for Århus Karate Skole.

Stilarten WADO-RYU er en flot, teknisk betonet stilart, hvor det ikke alene er den fysiske styrke, der er afgørende, men også kroppens bevægelse i teknikken. Det er lykkedes Århus Karate Skole at forene de store fremtidsperspektiver i WADO (organisationsmæssigt og teknisk) med den stærke arv fra KYUKUSIHIN-KAI, som er i skolen.

Klubben har i perioder satset meget på konkurrencekarate, og har markeret sig i som én af Danmarks bedste klubber med flotte resultater i både ind og udland.

Århus Karate Skoles instruktør bliver med rejser i ind og udland løbende opdateret i stilarten wado-ryu, netop for at opretholde et højt teknisk niveau.

Århus karate skole er desuden medlem af Dansk wado-kai som er tilknyttet Japan karate federation wado-kai.